Pakken de dames van Reuver de dubbel?

Op zondag 3 juni staan in Oeffelt bij ‘VV de Zwaluw’ vier KNVB-bekerfinales op het programma van district Zuid II. Een van deze finales zal gespeeld worden door de vrouwen van VV Reuver die het op gaan nemen tegen de dames van GFC’33 uit Grubbenvorst.

Beide elftallen staan er in hun eigen competitie uitstekend voor. GFC’33 werd afgelopen zondag kampioen en zal daarmee promoveren naar de 5e klasse. Reuver daarentegen heeft de buit nog niet binnen. Nog zonder puntenverlies en met een doelsaldo van +86 staan de Reuverse meiden stijf bovenaan. Echter moet er binnenkort tweemaal aangetreden worden tegen runner-up Sportclub Irene, wat het enige team is dat nog roet in het eten kan gooien voor de Reuversen.

VV Reuver heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd voor wat betreft het damesvoetbal. Drie jaar geleden werd met een geheel nieuw team meteen de tweede plaats in de 6e klasse behaald en ook het tweede jaar onder leiding van Jan Kuiperij was goed voor een tweede plek. De meiden, dit jaar met Mat Wirjodimedjo aan het roer, snakken naar een kampioenschap. Het dak gaat er natuurlijk helemaal vanaf als ook de KNVB-beker wordt gewonnen. Na drie overwinningen in de poule-fase tegen respectievelijk FCV-Venlo (3-4), ST Helden/Panningen/Egchel(3-0) en RKSVN (5-0), werd er in de 1/8 afgerekend met SVC 2000 uit Roermond (3-2). In de 1/4 finales reisden de Reuversen op een dinsdagavond af naar Brabant waar er met 1-6 werd gewonnen van ONDO Vrouwen 1. In de halve finale was Reuver opnieuw een maatje te groot en werd de vloer aangeveegd met RKHBS uit Heerlen (4-0).

En nu staat er dus een mooi duel op het programma waarbij de dames van Reuver de geschiedenisboeken in kunnen gaan. Nooit eerder won een Reuvers elftal namelijk de KNVB-beker. De hechte en sterke eenheid van Reuver gaat er in ieder geval alles aan doen om de eerste prijs (tegen die tijd misschien al de tweede) van het seizoen te pakken en daar kunnen ze alle support bij gebruiken. Aangezien de wedstrijd op neutraal terrein gespeeld wordt, zal er vanuit Reuver een supportersbus vertrekken. Voor een kleine bijdrage kun je meerijden en onze meiden aanmoedigen in het Brabantse Oeffelt. Bij dezen doen wij dan ook een oproep aan iedereen die Reuver en met name ons team een warm hart toedraagt: Juich en schreeuw VV Reuver naar die Beker!! Dan maak je misschien wel het mooiste voetbalfeestje mee van het jaar, behalve als je voor GFC’33 bent natuurlijk.

GFC’33 Vr1-VV Reuver Vr1. Zondag 3 juni om 14.00 bij VV de Zwaluw te Oeffelt. Be there!

Aanmelden voor de georganiseerde busreis? Klik dan hier!

Geüpdatet 16.05.2018